StoryEditor

V Kongres Bezpieczeństwa Żywności

16.10.2018., 11:39h
Zbliża się jubileuszowa, piąta edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, zaplanowanego w tym roku na 6 listopada.

Szanowni Państwo,

Tradycyjnie już Kongres organizowany jest przez biuro CEE International Food Standard – IFS przy pomocy i współpracy Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego i CSCMP Poland.

Program Kongresu odzwierciedla potrzebę integralnego podejścia do bezpieczeństwa żywności, czyli wskazujące na ścisłe, nierozerwalne powiązanie wszystkich etapów i uwarunkowań łańcuchów technologicznych, logistycznych i funkcjonalnych. Zgranie tych elementów, właściwy nadzór nad żywnością oraz dochowanie wierności tradycjom i kulturze produktów żywnościowych kreuje jej jakość.

Aby sprostać różnorodnym wyzwaniom, jakie stoją przed nami, jednostronne podejście skoncentrowane na klasycznych badaniach nie jest już wystarczające. Wymagane jest podejście multidyscyplinarne, łączące kwestie ekonomiczne, społeczne i prawne, a także dyscypliny nauk technicznych, środowiskowych i przyrodniczych.

Niezmiernie miło jest nam poinformować Państwa, że partnerem medialnym wydarzenia jest WiOM Warzywa i Owoce Miękkie

Jesteśmy przekonani, że kwestie poruszane podczas kongresu wzbudzą Państwa zainteresowanie i zdecydujecie się na udział w tym wydarzeniu.

Więcej informacji o konferencji znajdziecie Państwo pod adresem:  http://foodcongress.org/

macka

źródło: mat. prasowe organizatora

23. kwiecień 2024 20:50