StoryEditor

Opakowanie, które chroni borówkę

02.02.2016., 10:16h
Firma StePac opracowała nową technologię przechowywania borówki. Dzięki nowemu opakowaniu owoce są w stanie przetrwać niekorzystne zmiany temperatur.

Standardowe opakowania z dużym powodzeniem przedłużają świeżość borówki pozostającej w temperaturze 0-2ºC. Jednak w sklepach temperatury odbiegają od tych wartości. Dlatego firma StePac zaprojektowała nowy sposób pakowania owoców, który oprze się wahaniom temperatury. 

- Rosnące globalne zapotrzebowanie na borówkę, wymogło rozwój rozwiązań zachowujących świeżość i jakość owoców w najbardziej wymagających warunkach - tłumaczy dr. Gary Ward, dyrektor ds. rozwoju w StePacu. - Czekamy na spotkanie z naszymi klientami na targach Fruit Logistica, żeby podzielić się korzyściami płynącymi ze stosowania tego i innych produktów z serii Xtend - zaprasza Ward.

Więcej informacji o technologii Xtend na stronie: http://www.stepac.com 
mk

Źródło: freshplaza.com

20. kwiecień 2024 01:06