Kalendarium

Powrót
Ostoja Chobienice Chobienice 166, 64-212 Chobienice
12.12 - 12.122019

Warzywa i Owoce Miękkie bierze udział.


Warzywa i Owoce Miękkie jest patronem.

III Forum Ziemniaka

Ziemniak - nowoczesna żywność w gospodarce 4.0

Udział w konferencji jest płatny: 369.00 zł z vat/os

10:00-11:00– Rejestracja Gości, oficjalne otwarcie Forum


11:00-11:30– Wystąpienie Gościa specjalnego z MRiRW


Prezentacja Potato Poland Lubków 2020 – założenia organizacyjne i plan wystawy

11:30-12:15 – I blok konferencyjny – „Circular agroeconomy”

  1. Produkcja żywności a energetyka
  • Wojciech Kędzia, zastępca dyrektora generalnego, KOWR
  1. Ziemniak jako idealny produkt w aspekcie zero waste
  • dr inż. Agnieszka Przewodowska, prezes PMHZ
  1. Patriotyzm konsumencki – zrównoważony podział dóbr
Panel dyskusyjny     
12:15-12:45– przerwa kawowa

12:45-14:00 – II blok konferencyjny – „Zrównoważona produkcja a zmiany klimatu”

  1. Nowoczesne zmianowanie roślin w aspekcie ochrony naturalnych zasobów glebowych
  • dr hab. Katarzyna Rębarz, przewodnicząca Komisji Agrotechnologicznej, PFZ
  1. Systemy irygacyjne w polskich warunkach środowiskowych
  • dr hab. Rafał Wawer, profesor IUNG – PIB
  1. Kluczowe aspekty i instrumenty wsparcia w realizacji instalacji nawodnieniowych w rolnictwie
  • Krzysztof Łuszczyk, Łukomet
  1. Nowoczesne metody nawożenia i ochrony roślin w ramach zintegrowanej produkcji i systemy predykcji zagrożeń biologicznych
  • Julian Ćmikiewicz, prezes Digital Crops
  1. Korzyści z zastosowania adiuwantów w uprawie ziemniaka
  • Adam Wachowski, Agromix
Panel dyskusyjny           
14:00-14:30– przerwa kawowa

14:30-15:30 – III Blok konferencyjny– „Rynek globalny, oczekiwania konsumentów, innowacje produktowe”

  1. Globalna lokalność – światowy powrót do korzeni
  1. Konsument XXI wieku
  • Bożena Wróblewska, prezes zarządu, Krajowa Izba Gospodarcza
  1. Jakościowe surowce do bezpośredniej konsumpcji, czy produkty wysoko przetworzone – nowości produktowe na rynku oraz środki do konserwacji żywności
  • dr hab. inż. Robert Tylingo, profesor Politechniki Gdańskiej, Chitone
  1. Detalista 4.0 – sprzedaż przyszłości
  • Jarosław Sokolnicki, dyrektor ds. transformacji cyfrowej, Microsoft

Panel dyskusyjny    
15:30-16:00– Podsumowanie i dyskusja

16:00-20:00 – Pokaz kulinarny i degustacja nowoczesnej kuchni polskiej
Pokaz kulinarny sfinansowano z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw

Pobierz baner

Skomentuj to wydarzenie

POZOSTAŁE TYTUŁY WYDAWNICTWA

Hortpress Sp. z o. o. | Realizacja Azure

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody