Sprostać wymaganiom odbiorców. Trwa spotkanie z firmą Agrosad - oglądaj na żywo!

Punktualnie o 10.00 rozpoczęło się nasze kolejne webinarium: "Sprostać wymaganiom odbiorców. Spotkanie z firmą Agrosad". Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak współpracować z sieciami handlowymi i zwiększać zyski z produkcji ziemniaka i cebuli oglądaj webinarium!
Współgospodarzem spotkania WiOM jest firma Agrosad, działająca w Błaszkach (powiat sieradzki, województwo łódzkie) od roku 1992. Obecnie jest jednym z największych operatorów rynku sieci handlowych i punktów dystrybucyjnych w Polsce.
Podczas naszego webinarium wspólnie z Agrosadem poszukamy odpowiedzi na pytanie: jak sprostać wymaganiom odbiorców ziemniaka i cebuli, a jednocześnie dobrze na tym zarobić.
W programie m.in.:
Utrzymanie standardów jakościowych na polu - Rafał Woźniak – Kierownik ds. Kontraktacji firmy Agrosad
- Wady uprawowe ziemniaka – charakterystyka najpopularniejszych wad powstających podczas upraw i zbiorów
- Odmianowość ziemniaka – selekcja odmian wg różnych kryteriów (typy kulinarne, odporność przechowalnicza, odporność produkcyjno-handlowa)
- GlobalGAP – Standard coraz częściej wymagany przez sieci handlowe
Utrzymanie standardów jakościowych podczas produkcji - Rafał Wągrowski – Kierownik ds. zarządzania jakością firmy Agrosad
- Wady przechowalnicze – charakterystyka najpopularniejszych wad powstałych podczas przechowywania surowca; zmiany surowca w czasie sezonu
- Współtworzenie specyfikacji handlowych – współpraca pomiędzy dostawcą a sieciami handlowymi; tworzenie nowych produktów
- Testy produkcyjne – próby jakościowe oraz klasyfikacja surowca oraz opakowań
„Solana Polska, odmiany na dziś i na jutro” – Robert Roszewski, wiceprezes zarządu Solana Polska
„Złota w polu i w przechowalni. Cebule z Hazery to złoty interes” – Mariusz Płucinik, Hazera
“Dobór odmiany – klucz do sukcesu w produkcji i konfekcjonowaniu ziemniaka” Damian Wojciechowski, Europlant
"PNOS proponuje cebule od Hiszpanów po Rijnsburgery" – Dariusz Kacprzak – dyrektor ds. sprzedaży nasion profesjonalnych
Oglądaj poniżej! Zapraszamy!
Jak sprostać wymaganiom odbiorców ziemniaka i cebuli? Zapis webinarium!
Podobne artykuły
PogodaPoznań
temp. min./max.
0°C/2°C
Polecany artykuł
-
10.02.2021
Ochrona cebuli. Jakie są alternatywy dla wycof...
-
11.02.2021
Pod prąd. Z wizytą w gospodarstwie Henryka Kow...
-
10.02.2021
Dramat producentów warzyw trwa. A ministerstwo...
-
13.02.2021
Bób i bobowate. W gospodarstwie Rychlickich z ...
-
16.02.2021
Jak sprzedać ziemniaki i cebulę z większym zys...
-
08.02.2021
Ceny warzyw - analiza dr. Pawła Kracińskiego z...
Komentarze