Dzwonek  Czytaj prenumeratę już od 147 zł  Skorzystaj

Ekologiczny fungistatyk Bakto G-Stop. Jak sprawdza się w utrzymaniu zdrowotności warzyw?

Ekologiczny fungistatyk Bakto G-Stop. Jak sprawdza się w utrzymaniu zdrowotności warzyw?

27 lipca w Błocie k. Bruków Unisławskich odbyło się spotkanie brokułowo-kalafiorowe z przetwórnią Greenyard Frozen Polska, organizowane przez Naszą Redakcję. Uczestnicy spotkania mieli okazję zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami w zakresie ochrony roślin. Innowacyjny preparat do walki z chorobami grzybowymi przedstawił Tomasz Raś z firmy Chemirol. Obejrzyj film pod artykułem!

Podczas naszego spotkania brokułowo-kalafiorowego swoje rozwiązania przedstawili m.in. producenci środków ochrony roślin.

Chemirol zaprezentował nowy preparat mikrobiologiczny Bakto G-Stop, oparty o bakterie Bacillus amyloliquefaciens i Bacillus subtilis.

- Mikroorganizmy zawarte w produkcie wykazują dwukierunkowe działanie fungistatyczne. Zasiedlają system korzeniowy, łodygi i liście tworząc barierę mikrobiologiczną uniemożliwiającą rozwój patogenów grzybowych. Bardzo dobrze radzą dobie z bakteriozami. Mamy dobre efekty stosowania tego produktu na tym terenie. A że środkach biologicznych tkwi przyszłość, więc z taką ofertą wychodzimy do rolników - powiedział Tomasz Raś z firmy Chemirol.

Bakterie zawarte w BaktoG-STOP wykazują pozytywne/wspomagające działanie w ograniczaniu takich chorób jak: czerń krzyżowych, brunatna plamistość liści ziemniaka, fuzarioza zbóż, kukurydzy, zgorzel siewek, czerń krzyżowych, zaraza liści marchwi, zgnilizna szyjki cebuli, chwościk selera, chwościk buraka, antraknoza ziemniaka i pomidora, zgorzel siewek,fuzaryjne więdnięcie pomidora i ogórka, choroby fuzaryjne, szara pleśń, mokra zgnilizna jabłek, sucha zgnilizna kapustnych, zaraza ziemniaka, mączniak prawdziwy jabłoni, zgnilizna twardzikowa, parch jabłoni, werticilioza.

Więcej o ofercie Chemirol dowiesz się z filmu!

Ekologiczny fungistatyk Bakto G-Stop. Jak sprawdza się w utrzymaniu zdrowotności warzyw?

Komentarze

Podobne artykuły

WiOM Warzywa i Owoce Miękkie

WiOM 09/2021

magazine cover image KUP PRENUMERATĘ ZOBACZ E-WYDANIE

PogodaPoznań

temp. min./max.

14°C/16°C

Użytkowniku zadecyduj o wyrażeniu zgody!

Skrollując treść naszego Serwisu, zamykając okno tego komunikatu (X), klikając na elementy strony poza tym komunikatem bez zmian ustawień w zakresie prywatności, zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. (dalej PWR/my) i Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji w serwisach PWR i w Internecie. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć.
Dowiedz się więcej lub zdecyduj o zgodzie.

Nasz cel to dostarczanie interesujących Ciebie treści, również przez dopasowane do Twoich zainteresowań reklamy. Twoja zgoda na wykorzystanie plików cookies i podobnych technologii w Twojej przeglądarce umożliwi nam dostosowanie przekazu do Twoich preferencji. Pozwoli ograniczyć ilość prezentowanych reklam Brak zmian ustawień przeglądarki jest Twoją zgodą na zapis plików cookies i podobnych technologii w Twoim urządzeniu końcowym i wykorzystanie zapisanych w nich informacji. Ustawienia przeglądarki w zakresie cookies możesz zawsze zmienić
(szczegóły w Polityce Prywatności).

Drogi Użytkowniku!

Przez dalsze Aktywne korzystanie z Serwisu, bez zmian ustawień przeglądarki, oznacza, że zgodziłeś się na przechowywanie w Twojej przeglądarce plików cookies i na przetwarzanie gromadzonych dzięki nim danych osobowych przez Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o. i naszych Zaufanych Partnerów. Dowiedz się więcej lub wycofaj zgody