StoryEditor

WiOM 11/2022

01.09.2022., 11:18h
  • Przedstawiamy trzy nagrodzone gospodarstwa - Adama i Danuty Kowalów – producentów warzyw i wikliny z Futorów na Podkarpaciu, Tomasza Leszczyńskiego – kontynuatora nasiennej produkcji warzyw oraz Grażyny i Hieronima Gryczyńskich, specjalizujących się w uprawie ogórka szklarniowego.
  • Opisujemy liczne jesienią spotkania polowe – cebulowe, marchwiowe, kapustne, dyniowe, paprykowe i ekologiczne.
  • Podsumowujemy sezon, wskazując błędy popełniane najczęściej w uprawie m.in. ogórka.
  • Po lekturze artykułu dr. Wojciecha Matuszaka, nawożenie azotowe cebuli nie będzie miało przed nami tajemnic.
  • Poznajemy nowego wroga w uprawie warzyw – trudny do zwalczenia chwast – sitowiec nadmorski.
  • I na koniec, dowiadujemy się czy można produkować i sprzedawać wino w gospodarstwie?
Ten artykuł jest dostępny tylko dla subskrybentów WiOM e-paper
Zyskaj dostęp do tego i innych wyjątkowych artykułów
10. maj 2024 23:24