StoryEditorMARCHEW DLA PRZETWÓRSTWA

Plonowanie, jakość i wartość przetwórcza odmian marchwi jadalnej. Zapraszamy na spotkanie

PNOS Ożarów Mazowiecki i Masfrost Ziębice zapraszają na pokaz plonowania, jakości surowca i wartości przetwórczej odmian marchwi jadalnej. Uczestnicy będą mieli okazję zobaczyć odmiany produkcyjne i testowe oraz posłuchać ciekawych prelekcji.

PNOS Ożarów Mazowiecki i Masfrost Ziębice zapraszają do udziału w spotkaniu "Marchew - odmiany dla przetwórstwa", które odbędzie się 20 października 2022 r. Wydarzenie rozpocznie się lustracją pola produkcyjnego o godzinie 10.00.

W programie spotkania obchód uprawy

Uczestnicy spotkania będą mieli okazję przeglądu plantacji marchwi, w tym odmian produkcyjnych i testowych w gospodarstwie rolnym pana Krzysztofa Tracza w Komorowicach 1, 57-150 Kondratowice.

Marchew: odmiany przemysłowe

Następnie organizatorzy spotkania zapraszają do restauracji Biesiadny Dwór, ul. Kolejowa 7, 57-211 Ciepłowody gdzie po powitalnej kawie posłuchamy wykładów o tematyce hodowlanej i przetwórstwie:

  • Jakość surowca, ważny element w przetwórstwie spożywczym – Krzysztof Nabywaniec Masfrost;
  • Odmiany marchwi hodowli MoravoSeed i Carosem – proponowane do upraw wielkotowarowych – Dariusz Kacprzak;
  • Wystąpienia przedstawicieli firm partnerskich – zapoznanie z produktami firm: Adob, Osadkowski, Agro-Ekspert, Syngenta, Hazera, Takii, Carosem.

Zapisy i informacje organizacyjne pod numerem kontaktowym: Patrycja Macura tel. 606 149 405

 

Organizatorzy i redakcja WiOM Warzywa i Owoce Miękkie serdecznie zapraszają do udziału w spotkaniu! 

16. kwiecień 2024 21:25