StoryEditor

Z POLA DO GARNKA - seminarium

23.10.2017., 11:11h

Centrum Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Brwinowie zaprasza do udziału w seminarium „Z pola do garnka – udział rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw”, które odbędzie się w dniach 25-26 października 2017 r. 

Seminarium skierowane jest do:

  • rolników: produkujących metodami ekologicznymi, zainteresowanych podjęciem produkcji metodami ekologicznymi, czy też będących w okresie konwersji,
  • młodych rolników,
  • doradców rolniczych ds. rolnictwa ekologicznego i przedsiębiorczości,
  • przedstawicieli lokalnych grup działania (LGD)

Spotkanie organizuje Centrum Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Brwinowie w ramach projektu „Z pola do garnka – udział rolników ekologicznych w skracaniu łańcucha dostaw”. Jego celem jest przygotowanie merytoryczne i praktyczne rolników zajmujących się produkcją ekologiczną do nawiązania współpracy między sobą w celu podjęcia wspólnych działań marketingowych, promocyjnych, tworzenia wspólnej oferty handlowej, wymiany wiedzy i doświadczeń, umożliwienia podjęcia rozmów z większymi odbiorcami surowca ekologicznego np. w postaci Ogólnopolskiego Klastra Rolnictwa Ekologicznego. 

Zgłoszenia na seminarium można przesyłać do 20.10.2017 r. na adres: e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub faxem 22-729 72 91 

Seminarium odbędzie się w Świętokrzyskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach, Modliszewice, ul. Piotrowska 30, 26-200 Końskie. Organizator nie zapewnia dojazdu na seminarium.

PROGRAM SEMINARIUM:

25.10.2017 

10:00-11:00    Rejestracja, Serwis kawowy 

11:00-11:30    Przywitanie uczestników, wprowadzenie do seminarium, sprawy organizacyjne 

11:30-13:00    Inicjatywa „Paczka od rolnika” jako przykład dobrych praktyk. 

13:00-14:00    Obiad 

14:00-15:30    Produkcja i sprzedaż produktów ekologicznych na podstawie informacji Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Art. Rolno-spożywczych 

15:30-16:00    Serwis kawowy 

16:00-17:30    Przetwórstwo produktów ekologicznych i inkubatory przetwórstwa lokalnego. 

18:00   Kolacja 

26.10.2017 

7:30-8:30        Śniadanie i serwis kawowy 

8:30-10:00      Nowe formy i techniki sprzedaży – podejście biznesowe przy wprowadzaniu produktów na rynek - wykład 

10:30-11:00    Serwis kawowy 

11:00-12:30    Nowe formy i techniki sprzedaży – podejście biznesowe przy wprowadzaniu produktów na rynek - warsztaty 

12:30-14:00    Podsumowanie operacji - podsumowanie całości odbytych wyjazdów studyjnych z wykładami i warsztatami oraz seminarium 

14:00   Obiad 

kk
źródło: www.ksow.pl

29. kwiecień 2024 10:18