Zapraszamy na webinarium: Rolnictwo ekologiczne - szansa na konkurencyjność i zdrowie konsumentów

Czy ekologiczna produkcja w gospodarstwie to ciekawa propozycja i alternatywa dla polskich rolników? „Rolnictwo ekologiczne - szansa na konkurencyjność i zdrowie konsumentów” – to tytuł webinarium, które 6 czerwca br. organizuje Polskie Wydawnictwo Rolnicze pod patronatem medialnym m. in. magazynu WiOM Warzywa i Owoce Miękkie i portalu warzywaiowoce.pl.
W obliczu zbliżającego się Zielonego Ładu i rosnącego zainteresowania konsumentów żywnością eko i bio warto wiedzieć na czym polega ekologiczne rolnictwo, w jaki sposób przejść konwersję z produkcji konwencjonalnej na ekologiczną i z jakimi kosztami oraz procedurami dla rolnika jest to związane.
Podczas naszego webinarium opowiedzą o tym eksperci. Prof. dr hab. Ewa Rembiałkowska z Zakładu Żywności Ekologicznej SGGW w Warszawie opowie o pozytywnym wpływie produkcji ekologicznej na środowisko naturalne i zdrowie człowieka. Dorota Metera z firmy „Bioekspert” wyjaśni cały proces, który rolnik musi przejść by rozpocząć produkcje ekologiczną w swoim gospodarstwie. Będzie więc sporo informacji o zgłoszeniu, konwersji, kontroli i certyfikacji. Z kolei prof. dr hab. Mariusz Maciejczak, dyrektor Instytutu Ekonomii na SGGW przedstawi korzyści i koszty inwestycji w rolnictwo ekologiczne.
Webinarium poprowadzi Bartłomiej Czekała, redaktor naczelny portali Grupy PWR. Partnerem spotkania jest bank BNP Paribas.
Szczegółowe informacje i zapisy na www.eko.pwr.agro.pl
Zapraszamy serdecznie - udział bezpłatny!
Podobne artykuły
PogodaPoznań
temp. min./max.
13°C/18°C
Polecany artykuł
-
15.06.2022
Wpadła przy sprzedaży truskawek. 29 – latka poszu…
-
03.06.2022
Bronisze: handel jabłkami pod presją truskawki, a…
-
05.06.2022
Drogie czereśnie to już tradycja na początku sezo…
-
30.05.2022
Komunikat jagodowy z dnia 30.05.2022 r. - Porzecz…
-
31.05.2022
Pierwsze polskie maliny i wiśnie!
-
31.05.2022
Późne przerzedzanie. Jaką strategię wybrać?