StoryEditor

Trwa spotkanie "Kiszonki z Doliny Baryczy – czyli jak skutecznie tworzyć własną markę?"

18.08.2021., 00:00h

Dziś w Karnicach (gmina Żmigród, powiat Trzebnicki) odbywa się wielkie kiszenie, czyli nasze spotkanie pt. "Kiszonki z Doliny Baryczy". W trakcie seminarium praktycy wytłumaczą, jak sprzedawać kiszone ogórki i kapustę pod własną marką. Podpowiedzą tez, jak budować markę własną i zdradzą przepisy na udane kiszenie warzyw. 

Trwa nasze spotkanie "Kiszonki z Doliny Baryczy – czyli jak skutecznie tworzyć markę własną". O procesie budowania własnej marki kiszonkarskiej mówi Emilia Sznajder-Chmura. Rozmawiamy o tym, jak wystrzegać się błędów, oraz jak zacząć swoją przygodę z kiszeniem warzyw.

Następnie dr Anna Wrzodak opowie o tym, czy i jak stosować bakterie startowe w kiszeniu, a Krajowe Centrum Badań i Certyfikacji przybliży kwestie związane z certyfikacją produkcji i przetwarzania warzyw.

Dowiemy się też, jakie są najlepsze odmiany do kiszenia oraz jakie środki ochrony roślin stosować w produkcji warzy na kiszonki. Na zakończenie weźmiemy udział w warsztatach kiszonkarskich.  

Spotkanie prowadzi redaktor naczelna miesięcznika Warzywa i Owoce Miękkie – Katarzyna Wójcik.

Zapraszamy serdecznie do oglądania relacji!












29. kwiecień 2024 11:58